22 ביולי 2012

5 מזונות עשירים בברזל לתקופה שלאחר הלידה

  

אחרי הלידה מומלץ להמשיך להשתמש בתוסף ברזל, אך במקביל, כדאי ורצוי לשלב בתזונה שלך גם מזונות עשירים בברזל. הדיאטנית עינת מזור בקר ממליצה על 5 מקורות ברזל מהצומח, ומסבירה איך להגביר את הספיגה שלו בגוף

      
עינת מזור בקר
        
צילום: iStockphoto














    
במהלך ההריון, נשים נוטלות תוסף ברזל בגלל העלייה בנפח הדם ובעקבות הצורך לספק את צורכי הברזל של העובר. אך גם לאחר הלידה מומלץ להמשיך להשתמש בתוסף ברזל, עקב אובדן הדם בלידה ועל מנת להחזיר לגוף את כמות הברזל התקינה טרם ההריון. במקביל, כדאי ורצוי לשלב גם בתזונה שלך מזונות עשירים בברזל.
 
חמישה מקורות של ברזל מהצומח שכדאי שתשתלבי בתזונה שלך:
1.   דגנים מלאים: שיבולת שועל מלאה, כוסמת, דגני בוקר מחיטה מלאה מועשרים בברזל, לחם מלא וכדומה.
2.   קטניות: אפונה, עדשים, חומוס, פול, שעועית.
3.    ירקות ירוקים: כרוב ניצנים, בצל ירוק, תרד, עלי סלק, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עירית.
4.    אגוזים: אגוזי מלך, ברזיל, קשיו, פקאן, בוטנים, שקדים וגם שומשום וטחינה.
5.    פירות יבשים: משמשים, צימוקים, תאנים, תמרים ושזיפים.
חשוב לדעת כי ספיגת הברזל מהצומח אינה גבוהה, ולכן כדי לעודד את ספיגת הברזל מומלצת תוספת של מזון עשיר בוויטמין סי, בסמיכות לצריכת מזונות עשירים בברזל. מזון עשיר בוויטמין סי הוא למשל עגבנייה, פלפל, גמבה, כרוב, פירות הדר, מלון ותות שדה. כך, למשל, ניתן לאכול פרוסת לחם מלא עם טחינה בתוספת עגבנייה שתגביר את ספיגת הברזל בגוף.
שימי לב שקיימים גורמים המעכבים ספיגת ברזל, כמו תרופות סותרות חומצה במערכת העיכול ומאכלים כמו שוקולד, קולה, תה וקפה, וסידן המצוי בעיקר במוצרי חלב.
  
עינת מזור בקר היא דיאטנית קלינית, בעלת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) ותואר שני בבריאות הציבור וניהול מערכות בריאות (MPHA), מייעצת לנשים בהריון ולאחר לידה.
 
    
    

תגיות: מזונות עשירים בברזל, ברזל אחרי לידה, עינת מזור בקר, מליס ניהול תוכן ואתרי אינטרנט

תגובה 1:

  1. כל כך הרבה דברים שמומלץ לעשות לאחר הלידה...
    זה עד כדי כך משבש את האיזון ההורמונלי בגוף?
    רשלנות רפואית בלידה

    השבמחק